top of page
shutterstock_2200138025.jpg
Alpo M. V. Keinänen

FOCUS ON
DESIGN

About

Minä

Olen kokenut muotoilija, designjohtaja ja yrittäjä. Autan kumppaneitani ja asiakkaitani tuoteratkaisujen innovoinnissa, suunnitteluprosessissa ja -kehityksessä, brändin ja identiteetin luomisessa, käytettävyyssuunnittelussa ja useissa muissa luovissa tehtävissä.

 

Työskentelen yleensä hyvin tiiviissä yhteistyössä markkinointi-, myynti- ja kehitystiimien kanssa varmistaakseni, että kaikki suunnitellut tuotteet vastaavat asiakkaiden tarpeita, yrityksen arvoja ja sopivat saumattomasti yrityksen brändiin. Autan asiakaskohderyhmien tunnistamisessa ja niiden analysoinnissa, innovaatioiden kehittämisessä ja ratkaisujen määrittelyssä, tuotteiden suunnittelussa ja graafisen suunnittelun tehtävissä.

 

Päivittäiset tehtäväni vaihtelevat projekteista ja tiimin koosta riippuen. Seuraan ja varmistan, että suunnittelutyö on riittävän laadukasta ja kaikkia annettuja ohjeita noudatetaan. Teen yhteistyötä kaikkien eri osastojen kanssa suunnittelutavoitteiden saavuttamiseksi, innovatiivisten ratkaisujen luomiseksi ja niiden sijoittamiseksi kontekstiin, jonka muut tiimit ja asiakkaat voivat helposti ymmärtää. Työtehtäviini voi kuulua myös budjetin laatiminen ja sen säännöllinen analysointi varmistaakseni, että se pysyy kestävänä koko tuotekehityksen ajan. Mentoroin ja ohjaan tiimin jäseniä ja motivoin heitä saavuttamaan asetettuja tavoitteita.

 

Olen työskennellyt teollisena muotoilijana ja designjohtajana yli 20 vuotta ja suurimman osan tästä ajasta myös yrittäjänä. Olen mm. Focus Creativen ja Movercasesin perustaja. Vuosien suunnittelutyön ja satojen projektien kautta olen hankkinut vahvaa osaamista konseptisuunnittelusta, innovaatioista, tuotteiden kaupallistamisesta ja tuotteistamisesta. Samoin suunnittelujohtaminen, brändi- ja suunnittelukonsultointi ovat vahvoja taitojani.

Projects
Project_1
project_2

Joitain projektejani

Viimeisten vuosien aikana olen saanut tehdä läheistä yhteistyötä useiden lääketieteellisiä laitteita ja palveluita tuottavien yritysten ja tahojen kanssa. Näiden yritysten tuotteita ei nähdä vielä aikoihin markkinoilla, joten kuvia näistä projekteista en voi vielä esittää. Tällaisia asiakkaita ovat mm. Optomed Oyj, Serres Oy, Delfin Technologies Oy, Topcon, Oulun Yliopisto ja useat muut.

Case-OptomedAurora wht.jpg
Optomed Plc

Aurora tuoteperhe

Optomedin kädessä pidettävät silmänpohjakamerat ovat patentoitua korkealaatuista tekniikkaa. 

Inora Oy

Kuivakäymälä

Lattiarakenteeseen upotettava ja helposti tyhjennettävä kuivakäymälä on laadukas ja ekologinen ratkaisu vapaa-ajan asunnoille ja kohteisiin.

käymälä1_edited.jpg
EDO-ulkoa01.JPG
Transtech & VR

2-kerros ohjausvaunuyksikkö

Annoimme ohjausvaunulle muodon ja ilmeen ja suunnittelimme sen osat helposti valmistettaviksi, kasattaviksi ja edelleen käytössä ollessaan tarpeen mukaan vaihdettaviksi. 

LEGO Playroom

Incap Furniture & LEGO

LEGO Playroom koostui lukuisista modulaarisista kalusteista ja eri tavoin yhdisteltävistä osista.

Legot.jpg
5 set chamaleont 03 03 2022 1 wht.jpg
Movercases Oy

Tuotesalkut ja innovaatio

Tuotesalkkujen valmismallistot ja yksilöllisten salkkujen suunnittelupalvelut.

Retail consepts

Veikkauksen pelipisteet ja muita myymäläkonsepteja

Olen suunnitellut lukuisia myymäläkonsepteja, -laitteita, -kalusteita, -tiloja ja -ratkaisuja asiakkaillemme. Asiakkainani ovat olleet mm. RAY, Nokia, R-Kioski, LEGO (Isku), K-Market, Tiimari ja Metro-Tukku.

RAY.jpg
ESafe-inuse-sideprofile-closeup.jpg
Optomed
E-Safe

Patentoidut silmäsuojat

Kertakäyttöiset silmäsuojat hygieeniseen silmänpohjakuvaukseen. Optomed E-Safe on lisävaruste Optomedin kädessä pidettäville silmänpohjakameroille. 

Project_4
Project_3
Project_5
Project_6
Project 7
Services
Piirtää Auroraa.jpg
Design Management palvelut
Focus Creative Oy tarjoaa yrityksille 1, 2 tai 3 päivänä viikossa toimivaa Design Management-palvelua. Design Management-palvelun suorittaa yrityksen palvelukseen palkattava kokenut Designjohtaja. Lue lisää täältä
Kiinnostuitko designistani? Ota yhteyttä, niin keskustellaan teidän projekteistanne ja design-tarpeistanne. 
Focus tarjoaa teille design-palveluina mm. laitteiden muotoilua, lääkinnällisten laitteiden suunnittelua, kaluste- ja tilasuunnittelua, graafisia palveluita ja käytettävyyssuunnittelua. Myös mekaniikkasuunnittelu-, simulointi- ja valmistuspalvelut löytyvät kauttamme kumppaniverkostomme tukemina.
Career
kangaskuosi tumma sininen_edited.jpg

Työ & Koulutus

2016-

Designer & CEO

Focus Creative Oy

Yritykseni tarjoaa design-palveluina mm. laitteiden muotoilua, lääkinnällisten laitteiden suunnittelua, kaluste- ja myymäläsuunnittelua, graafisia palveluita ja käytettävyyssuunnittelua. 

2016-2023

Design Director

Optomed Plc

Toimin Optomedin Design Directorina ja Device Managementin jäsenenä 7,5 vuotta. Vastasin yrityksen tuotemuotoilusta, käytettävyydestä, ilmeestä ja identiteetistä.

2022-

Design Director & Founder

Movercases Oy

Perustin Movercases Oy:n hyvän ystäväni ja yhtiökumppanini kanssa vuonna 2022. Yrityksen toimintaa on tuotesalkkujen suunnittelu sekä valmistus. Katso enemmän:  www.movercases.com

2001-2016

Design Director & Founder

Muotoiluasema Oy

Muotoiluasema toimi reilut 14 vuotta hyvin laaja-alaisesti designin parissa. 

1998-2003

Design Manager & Partner

Profectus Finland Oy

1988-2022

Educations & Studies 

Toimin alkuun designerina, myöhemmin myös osakkaana ja design managerina. 

Kouluttauduin alkuun artesaani puusepäksi, kivisepäksi ja intissä asesepäksi. Tämän jälkeen varsinaiset design-opinnot ja kulttuurialan opettajatutkinnon. Työn ohessa lukuisia kursseja ja johtajakoulutusta.

Read more:

  • Linkedin
Contact
alapalkin tausta 2.jpg
Yhteys

Alpo M. V. Keinänen

+358 40 512 4321

alpo.keinanen@focusdesign.fi

  • Linkedin

Thanks for submitting!

bottom of page